Peter Kleine Schaars

Dirigent van uw bedrijf: Inspirerend leiding geven

Ontdek de inspirerende dirigent in uzelf en leer uw zakelijke orkest succesvol spelen!

 

Een dirigent is een intrigerende verschijning, duidelijk 'de leidinggevende' van het orkest en de centrale spil tijdens de repetities. Niet alleen met vakinhoudelijke bewoordingen maar vooral ook met subtiele bewegingen van zijn baton, zijn lichaamstaal en mimiek weet hij zijn team te motiveren en te inspireren. Zijn bezieling van de uitvoering van de bedrijfsprocessen (de partituur) is het geheim achter het succes van het concert, het eindproduct van de organisatie (het orkest).

Samen met een speciaal voor dit doel opgericht orkest biedt Peter Kleine Schaars u de gelegenheid een kijkje nemen in de keuken van de dirigent. In een interactieve lezing wordt de metafoor dirigent-leidinggevende gestalte gegeven. Het complexe vak van dirigent wordt onderverdeeld in een aantal duidelijke vaardigheden en krijgt u handreikingen deze toe te passen in uw specifieke managementpraktijk.

U leert eerst de meest elementaire handeling van het dirigeren, het aansturen en continu motiveren van een grote en diverse groep werknemers die allen specialist zijn op hun vakgebied (hun instrument). Daarna wordt u deelgenoot van een repetitie van het Inspiration Orchestra. Een professioneel orkest bestaande uit 40 topmuzikanten uit de Nederlandse muziekwereld. Door midden in het orkest te zitten ziet, hoort, voelt en ervaart u hoe het is een muzikale 'teamspeler' te zijn. Daarnaast beleeft u een ultieme leiderschapservaring wanneer u met coaching van Peter Kleine Schaars zelf "op de bok" komt te staan om het orkest te dirigeren. Daar elke leidinggevende handeling gelijk door het orkest wordt omgezet in klanken krijgt u op bijzondere wijze een directe en waardevolle feedback op uw persoonlijke stijl van leidinggeven. Al coachend zal Peter Kleine Schaars u tijdens deze sessie een uniek inzicht geven op uw leiderschapsstijl en u op weg helpen op nog inspirerende wijze meer uit uzelf en uw teamleden te halen.

Interesse gewekt? Neem contact op via peter@peterkleineschaars.nl of 06 3975 2174

Peter Kleine Schaars on Facebook Peter Kleine Schaars on LinkedIn Peter Kleine Schaars on YouTube